Čakavsko-primorska PJEVANKA

Pretisak izdanja iz 1939. godine sa CD-om

Iako je Ustanova “Ivan Matetić Ronjgov” 2005. godine povodom obilježavanja 125 godišnjice rođenja hrvatskog skladatelja Ivana Matetića Ronjgova tiskala reprint izdanja Čakavsko-primorska pjevanka iz 1939. godine, 2018. godine napravila je i drugi reprint. Povod tome je nedostatak knjiga, koje su dobra literatura za nastavnike ovog područja i svojevrstan udžbenik za učenike osnovnih škola tj. priručnik za nastavnike glazbene kulture osnovnih škola.

Novina u ovom izdanju je i snimljeni materijal, koji se nalazi uz knjigu u interpretaciji dječjih zborova: Dječji zbor „Kap“ Rijeka (Dirigentice Franka Zlatić i Nika Mančić), Dječji zbor „Tratinčice“ – OGŠ „Aleksandra Jug Matić“ Rijeka (Dirigentica: Aleksandra Jug Matić), Dječji zbor „Torretta“ –  Kreativno-edukativni centar „Glazbeni vrtuljak“ Rijeka (Dirigentica: Suzana Matušan), Dječji zbor starijeg uzrasta GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka (Dirigentica: Barbara Ćućić), Dječji zbor mlađeg uzrasta GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka (Dirigent: Davor Juretić)

Snimatelj i glazbeni producent: Aleksandar Valenčić

Izborom ovih snimljenih pjesama dajemo mogućnost nastavnicima glazbene kulture da ih koriste u nastavi i time obogate nastavu koja se odnosi na tradicijsku glazbu ovog kraja te time pridonesu očuvanju glazbene tradicije u školama.

Nadamo se da će ovo izdanje saživjeti među nastavnicima i učenicima te da će osim u nastavnom programu se koristiti i u školskim priredbama u izvedbi školskih zborova, čime ćemo uspjeti u nastojanjima da se ova naša specifična autohtona glazba sačuva za buduća pokoljenja.

                                               

              

Godina: 2018.

Autor: Ivan Matetić Ronjgov

Kategorija: Notna izdanja

Cijena: 50.00

Skip to content